2011. július 28., csütörtök

Krémsajtos-kukoricás rakott krumpli

Nagyon szeretem a rakott krumplit. Ezt a változatát pedig nagyon-nagyon-nagyon :) Egyáltalán nem száraz, jó szaftos, tipikus abbahagyhatatlan étel. Nem hátránya az sem, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető.



Hozzávalók:

1 kg burgonya
40 dkg darált hús
1 nagy fej lilahagyma
1 doboz csemegekukorica
1 kis doboz tejföl
1 db tömlős krémsajt
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt előfőzzük.
  2. Közben a darált húst kevés olajon megpirítjuk.
  3. A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd karikára vágva egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a teljes adag felét.
  4. Ezen szétterítjük a darált húst, rászórjuk a karikára vágott hagymát, a kukoricát, majd az egészet leöntjük pici sóval elkevert, vízzel higított tejföllel.
  5. A maradék krumplikarikákkal beborítjuk az egészet, és a tömlős sajtot rákenjük. Erre ráreszeljük a trappista sajtot, és alufóliával lefedve 15 percig, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.



Megjegyzés:

A képen látható adagot egy 28 cm átmérőjű tortaformában készítettem jénai tál hiányában, kivitelezhető a dolog, de számolni kell azzal, hogy a krumpli leve amit sütés közben ereszt, kifolyhat. :/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése