2011. július 16., szombat

Malakov-torta

Talán ez volt életem legelső, teljesen önállóan készített tortája. Igaz, nagyon egyszerű sütiről van szó, még sütni sem kell, én mégis rettentően büszke voltam magamra úgy 5-6 éve. :)



Hozzávalók (egy 24 cm-es tortához):

1 csomag babapiskóta
1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
20 dkg margarin
5-6 ek. cukor
díszítésnek csokidara, tejszínhab

Elkészítés:

  1. A pudingot a csomagon szereplő leírás szerint elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A babapiskótákat egy kapcsos tortaforma aljára fektetjük, a hézagokat kisebb darabokra tört piskótákkal tömjük be.
  3. A kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, sima krémet keverünk belőle.
  4. A krémet a piskótarétegre kenjük, majd ismét piskóta jön, erre pedig ismét krém.
  5. A tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd lepattintjuk róla a tortakarimát, és az oldalát a maradék krémmel bekenjük.
  6. Tetejét csokireszelékkel és tejszínhabbal díszítjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése