2011. július 22., péntek

Gyros-tál

Az eredeti gyros-tálhoz valószínűleg nem sok köze van, maximum annyi, hogy főétel, húsból van, és ehető, de a mi környékünkön a legtöbb gyrosozóban ehhez hasonló tálakat lehet kapni. Nagyon szerethető. :)


Hozzávalók: (2 bőséges tálhoz):

0,5 kg csirkemell
0,5 kg hasábburgonya
2 db paradicsom
1 db kígyóuborka
1 kis doboz tejföl
1 kis tubus majonéz
fél kk. cukor
csirke fűszersó
napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, csíkokra vagy kockákra vágjuk.
  2. Sült csirke fűszersóval bedörzsöljük, 10-15 percig állni hagyjuk.
  3. A zöldségeket felvágjuk, félretesszük.
  4. A mártáshoz összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a cukorral és a sóval.
  5. A húst kevés olajon először lassú lángon sütjük kb. 10 percig, majd erősebbre véve a lángot kérget sütünk rá.
  6. A krumplit forró olajban kisütjük, majd azonnal tálalunk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése