2011. július 16., szombat

Mogyoróvajas kekszek

A mogyoróvajjal is Hollandiában találkoztam életemben először. Nagyon nem ízlett. Szerencsére változik az ízlésem, így ezt is sikerült az idők folyamán megkedvelnem, majd nagyon megszeretnem. Öszvér recept, de végeredményben jól sikerült. Nagyon gyorsan megvan, keveréssel-kavarással, formázással, sütéssel együtt bő 3/4 óra alatt elkészül.








Hozzávalók (kb. 40-45 db kekszhez):

15-17 dkg mogyoróvaj (krémes/smooth)
12,5 dkg puha vaj vagy margarin
20 dkg nádcukor
20 dkg liszt
1 db tojás
1 csapott tk. szódabikarbóna


Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy tálba öntjük, és robotgéppel jól összedolgozzuk.
  2. A masszából diónyi nagyságú golyókat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, egymástól kellő távolságra.
  3. A golyókat kézzel lelapogatjuk, és a tepsit 180 fokos sütőbe dugjuk bő 15 percre.
  4. A kész sütiket hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert melegen még nagyon törékenyek.
  5. A ropogós kekszeket tovább turbózhatjuk csokoládémázzal.(így egyébként teljesen olyan ízük van, mint a régebben forgalomban levő mogyoróvajas KitKat-nek) :)

Fő ötletadó recept innen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése