2011. július 17., vasárnap

Házi Ferrero Roche

Egyik kedvenc bonbonom házi verziója. Az állaga teljesen más, de az íze szerintem nagyon hasonlít a bolti társáéhoz. A recept innen származik.



Hozzávalók (30-35 db bonbonhoz):

10 dkg mogyorókrémes ostya/nápolyi
10 dkg apróra vágott törökmogyoró
15 dkg mogyorókrém
10 dkg étcsokoládé
1 ek. napraforgóolaj

Elkészítés:

  1. Az ostyát/nápolyit kezeink segítségével egy tálba morzsoljuk, hozzáöntjük a mogyoródarabokat, majd annyi nutellát adunk hozzá, amennyit felvesz. Egy lágy,de könnyen formázható masszát kell, hogy kapjunk.
  2. Bevizezett kézzel golyókat formálunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket.
  3. A kész gömböket hűtőben 1-2 óra hosszát dermedni hagyjuk.
  4. Az étcsokit és az olajat vízfürdő felett felolvasztjuk, és a bonbonokat fogpiszkálóra húzva a csokiba mártjuk, majd visszarakjuk őket a sütőpapírra.
  5. Ha ezzel megvagyunk,a golyókat a máz dermedéséig ismét hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

Ha legközelebb készítem, valószínűleg a bonbonok külsejét is megpróbálom valahogy mogyoródarabokkal bevonni.
Kis papírkákba csomagolva (vagy csak simán dobozva téve :D) ajándéknak is megfelelő.:)

2 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon szép lett az a kép! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, de főleg nem az én érdemem, nagyon jók voltak a fényviszonyok:)

    VálaszTörlés