2011. július 16., szombat

Kinder Pingui torta

Nem tudok mit hozzáfűzni. Nagyon-nagyon finom, elkészítése egyszerű, és az íze nagyon hasonlít arra a boltokban kapható édességre, amelyről a nevét kapta.
A recept némi módosítással ugyan, de innen származik.




Hozzávalók (egy 28 cm-es tortához):

Piskótához:

6 db tojás
5 ek. liszt
6 ek. cukor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
4 ek. langyos víz

Krémhez: 

5 dl tejszín/növényi tejszín
1 cs. zselatin (20 g)
2 ek. méz

Csokilaphoz:

15 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin

Mázhoz:

15 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
1 cs. sütőpor


Elkészítés:
  1. A tojásokat egyenként szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
  3. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe, majd a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 
  4. Kicsit megrázogatjuk, a forma alját oda is koppinthatjuk párszor az asztal lapjához, hogy a tészta belsejében képződő buborékok eltávozhassanak.
  5. A masszát 180-200 fokos sütőben süssük készre 15-20 perc alatt. (sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a piskóta összemegy, de kb 15 perc után óvatosan benézhetünk a sütőbe, és egy fogpiszkálót a tészta közepébe szúrva megállapíthatjuk, hogy megsült-e teljesen a piskóta.)
  6. Miközben sül a torta, elkészíthetjük a tölteléket.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük (ha nem növényi tejszínt használunk, mindenképp hívjuk segítségül 1-2 csomag habfixálót).
  8. A zselatint a tasakon levők szerint készítsük el, majd csorgassuk a felvert tejszínhez, ez után adjuk a krémhez a mézet is. Összekeverjük, kész.
  9. Ha a tészta elkészült, hagyjuk hogy teljesen kihűljön, pattintsuk le róla a karimát,majd óvatosan vágjuk két lapba úgy, hogy az alsó tortalapot hagyjuk benne a tortaformában.
  10. Csatoljuk köré a tortakarimát ismét, és halmozzuk rá a gondolatban kettéosztott krém felét.
  11. Ennél a pontnál történik az első hűtés, a tortát alufóliával lefedve tegyük hűtőbe, és miközben dermed, készítsük el a vékony csokiréteget, mely a torta közepére kerül.
  12. A csokit tördeljük kockákra, majd vízfürdő felett olvasszuk össze a margarinnal. Ezt az olvadt csokoládét öntsük a megdermedt tortára, ha szükséges, segítsünk rá az egyenletes eloszlásra a tortaforma döntögetésével, vagy végső esetben olajjal bekent kanál hátsó felével történő simogatással. (:D)
  13. A tortát ismét hűtőbe dugjuk, megvárjuk míg a csokimáz teljesen megszilárdul.Ha ez megtörtént, a krém másik felét is ráhalmozzuk a tortára, majd rátesszük a felső piskótalapot.
  14. A torta tetejére kerülő mázt ugyanúgy készítjük el, mint a középre kerülőt, azaz vízfürdő felett összeolvasztjuk a margarinnal, majd hűtőben 2-3 órán keresztül dermedni hagyjuk
  15. Nagyon mutatós, könnyen szeletelhető tortát kapunk.


Megjegyzés:

  • Kicsit hosszúra sikeredett a leírása, de nem nehéz elkészíteni egyáltalán, sőt a dermedési fázisok alatt más teendőinket is elvégezhetjük.
  • A legtöbb tejszínes krémmel készülő tortát növényi tejszínnel készítem, főleg ha vendégségbe viszem. Ennek fő oka az, hogy az így kapott krém sosem folyik szét, jól megtartja az alakját, és az íze is finom szerintem. 
  • Akik mégis ódzkodnak az ilyen hozzávalóktól, azok próbálják ki tejszínnel, de még habfixáló mellett is könnyen megeshet, hogy a tejszínes krém egyhamar szétfolyik. :/ (legalábbis nekem még sosem volt vele szerencsém, persze lehet csak én vagyok ügyetlen/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése