2011. július 16., szombat

Hagymás-csirkés párna

Abszolút maradékokból készült péksüteményről van szó. Adott volt 1 fej vöröshagyma, két szelet sült csirke, fél csomag levelestészta és egy doboz főzőtejszín. Amellett, hogy sikerült megmenteni ezeket a jó kis alapanyagokat a szemétbe kerüléstől, ettünk egy jó uzsonnát is:)



Hozzávalók (2 fő részére):

fél csomag levelestészta (és mirelitet használtam, egy 45 dkg-os darab felét)
1 fej vöröshagyma
2 szelet sülthús (csirke, pulya, sertés, bármi)
1 dl tejszín
1 ek. liszt
1 tojás (elhagyható)
5 dkg sajt (elhagyható)


Elkészítés:

  1. A leveles tésztát hagyjuk felengedni, közben elkészítjük a tölteléket.
  2. A hagyma felét apró, míg a másik felét borsónyi darabokra vágjuk, majd a húst is felkockázzuk.
  3. Egy serpenyőben pici olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd mikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a sülthús- és a nagyobb hagymadarabokat is.
  4. A tejszínt összekeverjük a liszttel és kicsi sóval, majd a hagymás húshoz öntjük.
  5. Sűrűre főzzük.
  6. A leveles tésztát kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokra szabdaljuk fel. Mindegyik tészta egyik felére halmozunk a töltelékből, majd a másik felét ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk.
  7. A tojást felütjük, villával összekeverjük, és a párnák tetejét lekenjük vele.
  8. A péksüteményeket megszórjuk sajttal, és 180 fokos sütőbe dugjuk úgy 15-20 percre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése