2011. július 16., szombat

Epres-túrós palacsinták

15-20 szem eperrel az ember nem tud túl sok mindent kezdeni....megeheti magában, esetleg összedobhat belőle egy két személyes joghurtos/tejszínes pohárkrémet, vaagy elkészíti ezt a mesés, gyümölccsel gazdagított túrós palacsintát.


Hozzávalók (melyekből 2 fő jóllakik):

Palacsintához:

10 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
1 dl víz
2 ek. olaj
1 kk szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
icipici citromlé

Túrókrémhez:

10 dkg túró
15-20 szem eper
ízlés szerint cukor
1-2 ek natúr joghurt


Elkészítés:
  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és a szokásos módon palacsintát sütünk.
  2. A túrót villával összetörjük, és a joghurttal meg a cukorral krémesre keverjük.( ezt végezhetjük manuálisan is, fakanál segítségével, vagy robotgéppel/botmixerrel is)
  3. Az epret apró darabokra vágjuk, a vágódeszkán levő, a gyümölcs vagdosása közben keletkezett levet az eperrel együtt a túrókrémhez öntjük.
  4. Alaposan, ugyanakkor óvatosan összeforgatjuk a kész krémet, és a palacsintákra kenjük, majd feltekerjük.


Megjegyzés: 
  • A palacsintatészta AzEszter receptje, amióta rátaláltam erre az elkészítési módra, csak így kavarok be palacsintatésztát.
  • Én a tésztát mindig úgy keverem össze (és ez eddig be is jött a legtöbbször), hogy a lisztet, tojást, szódabikarbónát, cukrot, citromlevet és olajat éppen csak annyi tejjel keverem össze, hogy egy nagyon sűrű masszát kapjak, és ezt engedem fel apránként tejjel és vízzel.
  • Ha mégis csomós maradna a palacsintatészta, nagy méretű szitán szűrjük át az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése