2011. július 16., szombat

Elzászi kenyérlángos - sajtkrémmel, sült hússal

Kommentár nélkül. Na jó, csak egy: naaaagyon finom!:)
Eredeti recept innen.



Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg liszt
2 dl langyos víz
3 ek. napraforgóolaj
2 tk. só

Feltét:

2 dl tejföl
2 szelet sült hús (csirke, pulyka, sertés, akármi)
2 fej lilahagyma
1 db tömlős sajtkrém


Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 10-15 percig pihentetjük.
  2. Közben a sült húst felkockázzuk, a hagymákat pedig felkarikázzuk.
  3. A tésztát tepsibe egyengetjük (nyújtani is lehet, de én olajos kézzel szoktam a tepsibe nyomkodni), majd vastagon megkenjük tejföllel, rászórjuk a húskockákat és a hagymakarikákat, majd rányomjuk a sajtkrémet.
  4. Ha kész vagyunk, a tepsit sütőbe toljuk, és kb 200 fokon készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése