2011. július 26., kedd

Triple Choc Cookies

Nagyon tömény, nagyon csokis,komoly függőséget okozó süteményről van szó. Ez nem ropogós fajta keksz, inkább omlós, szájban szétolvadós. Leírhatatlanul finom. Tényleg.
A recept Elif-től származik, és mint ahogy ő is említi, 3 kulcsfontosságú tényezőben rejlik eme cookie 100%-os sikere: megfelelő sütési idő, jó minőségű kakaópor és csokoládé.
A hozzávalókat minimális mértékben módosítottam az eredeti recepthez képest, elhagytam a kávét és a vanília aromát belőle.


Hozzávalók (kb 12 db méretes kekszhez):  /1 pohár = 2,5 dl/

1 pohár liszt
1/4 pohár cukrozatlan kakaópor
1 csapott tk. szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg vaj vagy margarin
fél pohár barnacukor
1/4 pohár porcukor
1 db tojás
10 dkg étcsokoládé
10 dkg fehér csokoldé

Elkészítés:

  1. A vajat félig megolvasztjuk (éppen csak annyira, hogy jó puha legyen), majd robotgép segítségével 2-3 perc alatt habosra keverjük a kétféle cukorral. Ez után hozzáütjük a tojást, és a cukros vajat további 2-3 percig verjük.
  2. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, kicsit összekeverjük őket, majd az egészet beleöntjük a vajas-tojásos masszába.
  3. Az egészet  egy lapos fakanál vagy spatula segítségével néhány mozdulattal összekeverjük (nem kell túlkeverni!), majd a feldarabolt csokikockákat is a masszába forgatjuk.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a csokis masszából evőkanálnyi adagokat halmozunk rá. (egy gáztepsire kb 7-8 keksz fér el).
  5. A halmokat kézzel nyomogjuk kissé laposra (kb 2 cm vastagságúakra, ennél vékonyabbra nem kell!), majd a tepsit toljuk előmelegített, 180 fokos sütőbe 8-10 percre.
  6. A recept legfontosabb mondatát szó szerint idézném Eliftől : "A kukikat akkor kell kivenni a sütőből, amikor éppen megszűnnek fényesek lenni!"
  7. A sütiket hagyjuk a tepsiben kihűlni. Másnap is nagyon finomak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése