Egyik kedvenc gyorséttermi ételem. Ipari mennyiséget el tudnék tüntetni belőle. Pontosabban, amióta kipróbáltam az itthoni verziót is, ez már meg is valósult párszor.:)
Nagyon finom, egyszerű, és olcsó. Általánosságba véve is az, a mekis/börgeres társához mérve pedig extra költségkímélő recept.
Hozzávalók (4 fő részére):
3 nagy fej vöröshagyma
3 ek. liszt
2 nagy tojás
3/4 bögre zsemlemorzsa
só
Elkészítés:
- A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, majd kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig gyűrűire szedjük.
- 4 tálat veszünk elő, egyikbe víz, másikba liszt, a harmadikba a két felvert tojás (melyhez egy-két csipet sót adunk), az utolsóba pedig zsemlemorzsa kerül.
- A karikákat a következő sorrendben panírozzuk: víz-liszt-tojás-zsemlemorzsa. (A víz azért szükséges, hogy a liszt rátapadjon a zöldségre.)
- Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a karikákat, tartárral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése