15-20 szem eperrel az ember nem tud túl sok mindent kezdeni....megeheti magában, esetleg összedobhat belőle egy két személyes joghurtos/tejszínes pohárkrémet, vaagy elkészíti ezt a mesés, gyümölccsel gazdagított túrós palacsintát.
Hozzávalók (melyekből 2 fő jóllakik):
Palacsintához:
10 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
1 dl víz
2 ek. olaj
1 kk szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
icipici citromlé
Túrókrémhez:
10 dkg túró
15-20 szem eper
ízlés szerint cukor
1-2 ek natúr joghurt
Elkészítés:
- A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és a szokásos módon palacsintát sütünk.
- A túrót villával összetörjük, és a joghurttal meg a cukorral krémesre keverjük.( ezt végezhetjük manuálisan is, fakanál segítségével, vagy robotgéppel/botmixerrel is)
- Az epret apró darabokra vágjuk, a vágódeszkán levő, a gyümölcs vagdosása közben keletkezett levet az eperrel együtt a túrókrémhez öntjük.
- Alaposan, ugyanakkor óvatosan összeforgatjuk a kész krémet, és a palacsintákra kenjük, majd feltekerjük.
Megjegyzés:
- A palacsintatészta AzEszter receptje, amióta rátaláltam erre az elkészítési módra, csak így kavarok be palacsintatésztát.
- Én a tésztát mindig úgy keverem össze (és ez eddig be is jött a legtöbbször), hogy a lisztet, tojást, szódabikarbónát, cukrot, citromlevet és olajat éppen csak annyi tejjel keverem össze, hogy egy nagyon sűrű masszát kapjak, és ezt engedem fel apránként tejjel és vízzel.
- Ha mégis csomós maradna a palacsintatészta, nagy méretű szitán szűrjük át az egészet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése