Talán ez volt életem legelső, teljesen önállóan készített tortája. Igaz, nagyon egyszerű sütiről van szó, még sütni sem kell, én mégis rettentően büszke voltam magamra úgy 5-6 éve. :)
Hozzávalók (egy 24 cm-es tortához):
1 csomag babapiskóta
1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
20 dkg margarin
5-6 ek. cukor
díszítésnek csokidara, tejszínhab
Elkészítés:
- A pudingot a csomagon szereplő leírás szerint elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.
- A babapiskótákat egy kapcsos tortaforma aljára fektetjük, a hézagokat kisebb darabokra tört piskótákkal tömjük be.
- A kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, sima krémet keverünk belőle.
- A krémet a piskótarétegre kenjük, majd ismét piskóta jön, erre pedig ismét krém.
- A tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd lepattintjuk róla a tortakarimát, és az oldalát a maradék krémmel bekenjük.
- Tetejét csokireszelékkel és tejszínhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése