Az eredeti gyros-tálhoz valószínűleg nem sok köze van, maximum annyi, hogy főétel, húsból van, és ehető, de a mi környékünkön a legtöbb gyrosozóban ehhez hasonló tálakat lehet kapni. Nagyon szerethető. :)
Hozzávalók: (2 bőséges tálhoz):
0,5 kg csirkemell
0,5 kg hasábburgonya
2 db paradicsom
1 db kígyóuborka
1 kis doboz tejföl
1 kis tubus majonéz
fél kk. cukor
csirke fűszersó
só
napraforgó olaj
Elkészítés:
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, csíkokra vagy kockákra vágjuk.
- Sült csirke fűszersóval bedörzsöljük, 10-15 percig állni hagyjuk.
- A zöldségeket felvágjuk, félretesszük.
- A mártáshoz összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a cukorral és a sóval.
- A húst kevés olajon először lassú lángon sütjük kb. 10 percig, majd erősebbre véve a lángot kérget sütünk rá.
- A krumplit forró olajban kisütjük, majd azonnal tálalunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése