Nagyon szeretem a rakott krumplit. Ezt a változatát pedig nagyon-nagyon-nagyon :) Egyáltalán nem száraz, jó szaftos, tipikus abbahagyhatatlan étel. Nem hátránya az sem, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
40 dkg darált hús
1 nagy fej lilahagyma
1 doboz csemegekukorica
1 kis doboz tejföl
1 db tömlős krémsajt
10 dkg trappista sajt
só
Elkészítés:
- A burgonyákat alaposan megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt előfőzzük.
- Közben a darált húst kevés olajon megpirítjuk.
- A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd karikára vágva egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a teljes adag felét.
- Ezen szétterítjük a darált húst, rászórjuk a karikára vágott hagymát, a kukoricát, majd az egészet leöntjük pici sóval elkevert, vízzel higított tejföllel.
- A maradék krumplikarikákkal beborítjuk az egészet, és a tömlős sajtot rákenjük. Erre ráreszeljük a trappista sajtot, és alufóliával lefedve 15 percig, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.
Megjegyzés:
A képen látható adagot egy 28 cm átmérőjű tortaformában készítettem jénai tál hiányában, kivitelezhető a dolog, de számolni kell azzal, hogy a krumpli leve amit sütés közben ereszt, kifolyhat. :/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése