Hozzávalók (2 fő részére):
fél csomag levelestészta (és mirelitet használtam, egy 45 dkg-os darab felét)
1 fej vöröshagyma
2 szelet sülthús (csirke, pulya, sertés, bármi)
1 dl tejszín
1 ek. liszt
1 tojás (elhagyható)
5 dkg sajt (elhagyható)
só
Elkészítés:
- A leveles tésztát hagyjuk felengedni, közben elkészítjük a tölteléket.
- A hagyma felét apró, míg a másik felét borsónyi darabokra vágjuk, majd a húst is felkockázzuk.
- Egy serpenyőben pici olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd mikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a sülthús- és a nagyobb hagymadarabokat is.
- A tejszínt összekeverjük a liszttel és kicsi sóval, majd a hagymás húshoz öntjük.
- Sűrűre főzzük.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokra szabdaljuk fel. Mindegyik tészta egyik felére halmozunk a töltelékből, majd a másik felét ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk.
- A tojást felütjük, villával összekeverjük, és a párnák tetejét lekenjük vele.
- A péksüteményeket megszórjuk sajttal, és 180 fokos sütőbe dugjuk úgy 15-20 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése