Tömény, ragacsos, csupa csoki sütemény. Egyik nagy kedvencem. A recept Nigellától származik.
Hozzávalók:
19 dkg vaj (végszükség esetén margarin)
2 tábla étcsokoládé
3 db tojás
25 dkg cukor
12 dkg liszt
1 kk. só
Elkészítés:
- Elsőként a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A csokit tördeljük kockára, majd a kisebb darabokra vagdosott vajjal együtt tegyük vízfüdőre, és olvasszuk őket össze. Ha ez megtörtént, hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat a cukorral robotgép segítségével keverjük habosra, majd öntsük bele az időközben kihűlt vajas-csokis masszába, jól keverjük össze.
- A lisztet adjuk hozzá apránként a csokis tésztához, majd keverjük bele a pici sót is.
- A kész masszát az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
- A brownie szerintem akkor igazán jó, ha a belseje nem sül meg teljesen, hanem kicsit krémes marad.
- A képen látható sütinél sajnos megfeledkeztem az időről, és picit túlsütöttem, így nem lett a belseje olyan lágy, de így is nagyon finom.
- Végszükség esetén készítettem már browniet tortabevonóval is, így is finom lett, de össze sem hasonlítható egy jobb minőségű csoki használatával készült süteménnyel.(pl Szerencsi Étcsokoládé)
- Aki szeretne, tehet a tésztába diót, mogyorót is, ezekből kb 15 dkg-t érdemes használni.
- Én a képen szereplő brownie tetejét tejszínhabbal és nutellával díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése