2011. augusztus 9., kedd

Vajkrémes kekszgolyó corn flakes-ben hemperegve

Gyerekkorom kedvenc édessége volt a kókuszgolyó, aminek a receptjét még egy ősrégi pompom-os gyerekszakácskönyvemben találtuk. Nincs benne se rum, se meggy, és nekem nem is hiányzott soha. Ezt az alapreceptet előszedve és kicsit átalakítva készítettem ezeket a vajkrémes golyókat, a kókuszt pedig azért hagytam el teljesen belőle, mert szűk családi körünk egyetlen férfitagja nem igazán rajong a kókuszért.
Nagyon egyszerű elkészíteni, és meglehetősen finom:)


Hozzávalók:

Kekszgolyóhoz:

25 dkg darált háztartási keksz
2 púpos ek. cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
tej

Töltelékhez:

10 dkg vaj (nem margarin!)
2-3 ek. porcukor

Egyéb:

3 marék corn flakes (kukoricapehely) 


Elkészítés:

  1. A darált kekszet, kakaóport és cukrot egy tálba szórjuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól gyúrható masszát kapjunk.
  2. A vajat és porcukrot egy másik tálban habosra keverjük.
  3. A két masszát kb fél órára hűtőbe tesszük, hagyjuk kicsit dermedni, így könnyebben formázható.
  4. Ha már viszonylag kemény mindkét massza, a kekszesből egy teáskanálnyi adagot a kezünkbe teszünk, kicsit szétlapogatjuk,és a közepére egy mogyorónyit vajas krémet halmozunk, majd a keksztésztát köré hajtogatjuk, kezünkkel golyót formázunk belőle, és morzsára tört corn flakes-ben meghempergetjük.
  5. Hűtőben további 1-2 órát dermesztjük.

Megjegyzés:


Aki szereti, az kókuszreszeléket is tehet a krémbe, kb 5 dkg-t, valamint corn flakes helyett is hempergethet kókuszba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése