2011. augusztus 10., szerda

Kekszes francia krémes

Könnyen elkészíthető, finom süti. Csak bírjuk kivárni a dermedési időt :)
A receptre itt leltem rá.



Hozzávalók:

1 csomag háztartási keksz
3 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
5 dl tejszín vagy 2-3 csomag tejszínhabpor (+ ehhez a csomagolás szerinti mennyiségű tej)
2 csomag vaníliás cukor
1 tábla étcsokoládé vagy ét tortabevonó

Elkészítés:

  1. Előveszünk egy szögletes tálcát, és a kekszek felét rápakoljuk, szépen egymás mellé.
  2. A pudingporokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük, a többi tejet (6 dl) lassú tűzön felmelegítjük.
  3. A pudingporos keveréket hozzáöntjük a forró tejhez, és folyamatosan kavargatva besűrítjük a pudingot. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, és apránként hozzáadjuk a pudingot.
  5. A kész krémet a kekszek tetejére simítjuk ügyelve arra, hogy ne nagyon csússzanak szét.
  6. A tejszínt felverjük, cukorral ízesítjük  (vagy a habport a csomagoláso leírtak szerint elkészítjük) és a vaníliakrém tetejére simítjuk. 
  7. Erre kerül a kekszek másik fele, amelyet olvasztott csokoládéval vonunk be.
  8. A kész süteményt legalább 2-3 órán keresztül a hűtőben dermesztjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése