Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz
3 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
5 dl tejszín vagy 2-3 csomag tejszínhabpor (+ ehhez a csomagolás szerinti mennyiségű tej)
2 csomag vaníliás cukor
1 tábla étcsokoládé vagy ét tortabevonó
Elkészítés:
- Előveszünk egy szögletes tálcát, és a kekszek felét rápakoljuk, szépen egymás mellé.
- A pudingporokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük, a többi tejet (6 dl) lassú tűzön felmelegítjük.
- A pudingporos keveréket hozzáöntjük a forró tejhez, és folyamatosan kavargatva besűrítjük a pudingot. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
- Közben a vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, és apránként hozzáadjuk a pudingot.
- A kész krémet a kekszek tetejére simítjuk ügyelve arra, hogy ne nagyon csússzanak szét.
- A tejszínt felverjük, cukorral ízesítjük (vagy a habport a csomagoláso leírtak szerint elkészítjük) és a vaníliakrém tetejére simítjuk.
- Erre kerül a kekszek másik fele, amelyet olvasztott csokoládéval vonunk be.
- A kész süteményt legalább 2-3 órán keresztül a hűtőben dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése