Az ihlet Szofika krémsajtos falatkái-tól, a krémsajt házi verziója Wiselady-től származik, a maradék meg saját kútfőből való. Ha minden alapanyag megvan, összesen kb. 25 perc alatt kész vannak a tortácskák. Frissen is finomak, de 2-3 órát hűtőben pihenve még jobbak!
Hozzávalók:
10 dkg darált édes keksz
10 dkg olvasztott vaj/margarin
15 dkg házi krémsajt
cukor
1 nagy őszibarack
Elkészítés:
- A kekszmorzsát összekeverjük a felolvasztott vajjal/margarinnal.
- A kapott masszát muffinsütő formákba egyengetjük, (én szilikonos mini muffinsütőt használtam), majd előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 10-15 percig sütjük.
- Közben a krémsajtot összekeverjük a porcukorral, a gyümölcsöt pedig szeletekre vágjuk.
- Ha a kekszes alap megsült, megvárjuk míg kihűl a formában, majd óvatosan (ügyelve arra, hogy össze ne törjenek) kifordítjuk őket a muffinsütőből.
- A talpukra állítjuk őket, rájuk kanalazunk 1 adag sajtkrémet, majd a tetejére helyezünk egy szelet barackot.
- Hűtőben pár órát pihentetjük.
Házi krémsajt készítése:
- Hasznos recept (ilyen árak mellett) ha nagy mennyiségű sajtkrémre lenne igényünk.
- Nagyon egyszerű elkészíteni, csupán tejfölre, egy mélyebb edényre, egy szűrőre, steril gézre, és 24-36 órára van szükség hozzá.
- A tejfölt mikróban a dobozával együtt felmelegítjük kb szobahőmérsékletűre, majd egy gézzel jól kibélelt szűrőbe borítjuk.
- Fontos, hogy a tejfölt egy darabban helyezzük a szűrőbe, így kapunk majd homogén krémsajtot. (ezt úgy a legegyszerűbb kivitelezni, hogy a doboz aljába szúrunk egy kést, és az így bejutó levegő segíti a tejföl kicsusszanását)
- A géz lelógó széleit összefogjuk, batyut alakítunk ki belőle, egyszer megcsavarjuk, és a szűrővel együtt egy mélyebb tálba helyezzük.
- Az egészet 1-1,5 napra hűtőbe tesszük.
- További hasznos tanácsok és ötletek megtalálhatóak Wiselady blogján.
Köszönöm szépen!:)
VálaszTörlésKedves Angi!!
VálaszTörlésEzek igazán kis cukkerek lettek:)Örülök, hogy ihletet adhattam!!
Szofika
Cukorfalat!!
VálaszTörlésKöszii:)
VálaszTörlés